Barbie şimdi de Çiğdem Akın’ la moda haftasında

Çiğdem Akın Vakko’ da uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra 2004 yılında kendi markasını kurdu.

Markasının adını yurt dışında da duyurmayı başaran, 2006 yılından itibaren yurt dışındaki seçkin fuarlara katılan Çiğdem Akın’ ın defilesi bu sene çok ses getirdi.

Biliyorsunuz Barbie küçüklüğümüzden beri olan ve güzel kadın algısını olağının dışında bize manipüle eden bir kadın tipi yaratmıştı ve her zaman tepki çekti. Fakat artık bu imajı yıkmaya çalışan Barbie başarılı tasarımcılar aracılığı ile bunu yansıtmayı başarıyor. Şimdi piyasaya çıkan yeni oyuncak bebeklerin tasarımları,  kadınlara farklı ve kendi istedikleri yolda başarılı olabilecekleri mesajı veriyor. İşte tam da bu nokta da Çiğdem Akın’ zamansız tasarımlı kıyafetleri ile Barbie nin harmanlanması sonucu bu defileyi izledik.

Evet defilenin sponsoru kült oyuncak markası Barbie, daha önce Milano Moda Haftası’nda Moschino’nun şovuna sponsor olan Barbie’ nin bu kez Türk tasarımcıyla özel bir işbirliğine imza atması gurur verici.

“Hayal et”, “Yapabilirsin”, “Her gün yeni bir başlangıç”, “Kadın ve cesur”, “Bütün zorluklara rağmen”, “Yapacağım”… Çiğdem Akın’ın cuma günkü defilesinde, kıyafetlerin üzerinde en çok dikkat çekenlerdi.

Barbie ‘ nin Yeni Ruhu

Barbie şimdi 60 yaşına bastı. Herkes ve her şey gibi oda değişiyor ve çağ ile birlikte evriliyor. Kadınlara yapılan baskı ve dayatmalar Türkiye dışında da olduğu aşikar; Barbie bu dayatma güzellik anlayışından sıyrılıp olması gereken kadın güzellliği yeni bebek tasarımlarına yansıtarak yeni yolunu çizme yolunda ilerliyor.

 

Çiğdem Akın Barbie Defilesi
Çiğdem Akın Barbie Defilesi