Sokak Stili Sizce Nedir?

1.Sokak Modası Sizin İçin Ne İfade ediyor?
Adından da anladığım kadarıyla, halkın günlük hayattaki seçimlerine ruh haline göre şekillendirdiği giyim tarzıdır. Ayrıca ülkelerde bölgesel olarak farklılık gösterilebilir. Bunun nedeni ise mevsim şartları diğer ülkelere göre farklıdır. Bayanlar bunu dikkate alarak o anki duruma göre kendine şık bir giyim tarz kıyafetleri seçebilir.
2.Nasıl Giyilmesi Gerekiyor?
Tek tipten ziyade farklı bir giyim tarzı seçebiliriz. Eğer  gideceğimiz yer bir  restaurant  ise  daha modern  bir kıyafetle kombin oluştura biliriz. Örneğin;Şık bir bluz ve kot pantolon yada kalem etek tarzı vücudunuza hoş bir şekilde kaplayan bir kumaş tarzı elbiseler de olabilir, altına da uydurabileceğiniz şık bir rugan ayakkabı ve çantanızda deri tarzı olursa süper bir görünüm kazanmış olabiliriz. Giyimimiz  ne kadar önemli ise takılarımızda  bütünleşirse, bize  daha şık bir görüntü katar . Böylece kendi sokak modamızı da şekillendirmiş oluruz. Bu sene ve her senede olduğu deri montlar,deri ayakkabılar, deri pantolon ve taytlar her zamanki gibi vazgeçilmeyen giyim modasıdır.
resim9
3.Özel günleriniz de ve normal günlerinizde nasıl bir tarz giyim seçersiniz?
 Hippi: Kotlar, tişörtler, uzun saçlar, çiçekli-etnik desenler, İspanyol paça renkli pantolonlar, otantik takılar, bandana, gözlük gibi aksesuarlar.
 Punk: Yırtık kıyafetler, çengelli iğneler, deri kıyafetler, kışkırtıcı tişört sloganları, skinny  pantolonlar, zımbalar, asi görünümlü saçlar, bez ayakkabılar.
Gotik: Siyah veya koyu renkli kıyafetler, uzun koyu renk saçlar, danteller, tüller, kadifeler, gösterişli gümüş takılar, deriler ve koyu renk makyaj.
Hip Hop: Bol ve düşük bel pantolonlar, bol tişörtler, kapüşonlar, şapkalar, zincir aksesuarlar, spor ayakkabılar.
Modası geçmeyen bu akımlar özellikle büyük şehirlerde yaratıcı, eğlenceli ve özgür tarzların ortaya çıkmasını sağlıyor. Londra ve New York sokakları bu konuda oldukça dikkat çekiyorlar. Bu durum modacıları da etkisi altına almış olacak ki son dönemlerde dünyaca ünlü tasarımcıların ya da markaların kreasyonlarında  sokak sitilinden izlerin etkisini görmeye başladık. Herkesin kendini rahat ve özgür hissettiği, bireysel tarzını yansıtabildiği sokak modası hiçbir zaman etkisini yitirmeyecek gibi…
resim5

google.com, pub-1677064995622617, DIRECT, f08c47fec0942fa0