FİT ANNENİN GÜNLÜĞÜ: Bir Kadın Neden Spor Yapmalı !

Bir Kadın Neden Spor Yapmalı ! Veya Neden Yapmaz?

  • Spor salonuna üyelik yaptırdınız ama gitmiyorsunuz.
  • Yaz dönemi kapıyı çalmak üzere
  • Eski kıyafetlerimız artık olmuyor
  • Evde oturmaktan sıkıldık, kendimiz için bir şeyler yapma vakti gelmedi mi?
  • Arkadaşım yapıyorsa ben neden yapmayayım?
  • Sağlık sorunlarım ufaktan boy göstermeye başladı, kolestrolüm yükselmiş
  • Kocam az önce şu seksi ve havalı kıyafeti giymiş fit vücutlu kadına mı baktı?
  • Bunların hepsi bende mevcut diyenlerde var.

 

Benim hikayem de ilk madde ile başladı.

Bir Kadın Neden Spor Yapmalı

 

Fark ettim ki; üyelik yaptıktan sonra geçen 2,5 yılda toplasam 30 kere ya gitmiştim ya da gitmemiş. İki dakikalık yürüme mesafesinde oturup ta gitmemek nasıl açıklanır? tembellik mi, yoksa “vakitsizlik”mi? Nede olsa arkadaşlarla buluşmaya gitmek, avm de alışverişe çıkmak, hiç biri olmadı bir kahve mağazasında kahve yudumlamak daha cazip ve tatlı. İşte benim hikayemin başlangıç noktası burası ve “vakitsizlik”.
Şu an ise yine bahsettiğim tüm gezmeleri yapıp ev işlerine yetişip, kızıma kaliteli zaman ayırıp, kahve molası verip (ne kadar kocam bunu anlamayıp “ne anlıyorsun tek başına gidip kahve içmekten evde de kahve var” dese de benim en sevdiğim vakit geçirme biçimim) aynı zamanda haftanın en az 4 günü nasıl spora zaman ayıra bildiğimin hikayesidir anlatacaklarım?

Bir Kadın Neden Spor Yapmalı

Bir Kadın Neden Spor Yapmalı

Önce beni biraz anlatayım sizlere. Çok sevdiğim, aşık olduğum kocam ve dünyalara değişmeyeceğim, hayatım her şeyim kızım. Kızımız Nisan 2016 da iki yaşında olacak. Hayatımızı renklendiren ve bir o kadarda dolduran minik kızımız aynı annesi gibi aktif ve gezmeyi seviyor. Eşim O her zaman dengeli, ağır başlı, ayrıntıları seven ve ince eleyip sık dokuyan (zaman zaman eleştirici yönüyle beni kızdıra bilen) bir salon beyefendisidir. Bugünkü fit hale gelişimde tabi ki en büyük motivasyon kaynağım olan kocamın benim hikayemde ayrı ve özel bir yeri var. Ama tamamen de suçlu değilim bence, çünkü efendim bir kere tabi ki ilk yıl insan eşiyle hep vakit geçirerek bol bol gezmek istiyor doğal olarak. Sonraysa ikinci yıl hamilelik, yeni doğum yapan kadının halleriyle geçiyor zaman. Elbette doğumdan hemen sonrada başlayabilirdim ama emzirme sürecim vardı.

Sonra ;bir süre geçtikten sonra artık kocamın instagram da fit kadınları bana gösterip “sen böyle hiç olamayacaksın galiba” demesi ile dedim artık tamamdır, benim gibi gururlu, azimli bir aslan kadınına böyle bir şey söylenir mi, hemen başlıyorum, kocamın bana desteği konusunda hakkını vermek lazım, başlangıçta benim motivasyonumu tamamlayan kişi olmuştur. Hem eşine ve kızına zaman ayırıp (zaten işte en önemli kısım bu, mutlu evliliğin sırrı eşine özenli zaman ayırmak) hem de sporuna giden “Fit annenin günlüğü”ne hoş geldiniz.