Özgür Masur’ un Byzantium Defilesi Ayakta Alkışlandı

Özgür Masur’ un Byzantium Defilesi Ayakta Alkışlandı

Ünlü moda tasarımcısı Özgür Masur, Byzantium adını verdiği koleksiyonunu, dün akşam Tersane İstanbul’da sergiledi. Alışılagelmiş couture kalıplarını yıkarak, farklı bir bakış açısına sahip olmamızı sağlayan Masur’un 65 parçadan oluşan koleksiyonu, 65 mankenle tanıtıldı.

Bir çok döneme referans olan Bizans’ ı, Bizans halk-saray-kadın kavramlarını, çocukluğundan bugüne yapılan Bizans öğretilerini ardına alarak inceleyen Özgür Masur, bu koleksiyonda dönemin şehir hikayelerini günümüz teknolojisi ve modern hayatının siluetleriyle özdeşleştiriyor. Masur, Bizans’ ın kültürüne ait etkileyici parçalara hayat veriyor.

Kumaş üzerine yaratılan monipülasyonlar ve melezlemeler, cesur ve iddialı el işçiliği ile Özgür Masur imzasını eklektik bir şekilde gözler önüne seriyor.

Koleksiyonda yer alan kumaşlar Masur’ un 35 kişilik tasarım atölyesinde tümü tarihin izlerini taşıyan malzemelerle ve el işçiliği ile dikilip oluşturulan manipülasyonların yansıması.

Tasarımcıların yeni malzemeler seçme konusunda olabildiğince cesur tavrı, üç boyutlu ve katmanlı formlarla kendini gösteriyor.

Koleksiyonda Bizans İmparatorluğu içinde yaşanmış aşk hikayelerinden savaşlarınakadar her dönem ve durum irdeleniyor. Tasarımlarında yer verdiği feminen enerjiye Bizans ile maskülen ivmeler katan Masur, mozaikler, avizeler, dönem çalgıları, freskler, zırhlar, taçlar gibi dönemin tarihi her bir unsurunu, nesnelerin güncellemelerini kullanarak yorumluyor. Özgür Masur için “tasarımlarının laboratuvarı” olarak nitelendirdiği couture koleksiyonlarını eşsiz kılan da işte bu birleşim.

Defile sonunda tasarımları ile misafirleri buluşturması da çok beğenildi ve muhteşem tasarımları yakından görme imkanı sağladı.

 

google.com, pub-1677064995622617, DIRECT, f08c47fec0942fa0